ZDROWIE

Według literatury i definicji Światowej Organizacji Zdrowia, zdrowie To stan pełnego fizycznego, umysłowego i społecznego dobrostanu, a nie tylko całkowity brak choroby czy niepełnosprawność. Warto zauważyć, że stan

Czytaj dalej >>

TOPINAMBUR DLA CUKRZYKA

W zaleceniach odżywiania dla osób obciążonych cukrzycą typu pierwszego i drugiego, coraz częściej wymienia się topinambur, który zmniejsza insulinooporność i normalizuje poziom cukru we krwi.

Czytaj dalej >>

ZAKRZEPICA

/ żylna choroba zakrzepowo-zatorowa / zakrzepowe zapalenie żył głębokich – potocznie  ZAPALENIE ŻYŁ Dlaczego powstaje zakrzepica? Żyły przetaczają odtlenioną krew z organizmu do serca. Ciśnienie krwi w

Czytaj dalej >>

OSTEOPOROZA

jest stanem, w którym zmniejsza sie gęstość i wytrzymałość kości, zwiększając w ten sposób ryzyko złamań. Występuje szczególnie u kobiet po menopauzie i powiększa się

Czytaj dalej >>
Mikrobiom jelitowy

DOBRE BAKTERIE JELITOWE

DOBRE BAKTERIE Po ogromnym sukcesie Humane Mikrobiome Projekt świadomość funkcji mikrobiomu jelitowego spowodowała, że wzrosła ilość badań klinicznych i laboratoryjnych nad rolą tej gigantycznej społeczności.

Czytaj dalej >>
Shopping Cart
0
    0
    Twój koszyk
    Your cart is emptyTwój koszyk jest pusty