
HASHIMOTO
Mikroflora zamieszkująca okrężnicę, czyli jelito grube, to około 40 bilionów komórek bakterii, wirusów, grzybów. Większość z nich to bakterie, a 30% z nich wytwarza metabolity
ATOPOWE ZAPALENIE SKÓRY
Skóra jest podstawowym elementem układu odpornościowego, stanowi barierę ochronną przed wnikaniem mikroorganizmów i zapobiega środowiskowym uszkodzeniom organizmu. W ostatnich kilku latach, naukowe badania kliniczne wykazały
STOMIA to kalectwo na całe życie
Stomia to chirurgicznie wytworzone połączenie między przewodem pokarmowym i skórą na brzuchu, umożliwiające wydalanie kału z pominięciem jelita grubego. Najczęstsze przyczyny medycznej konieczności wykonywania stomii
PREBIOTYK TOPINAMBUR
Topinambur ma cenne właściwości odżywcze i terapeutyczne, dlatego jest najczęściej spożywany w celu wzmocnienia odporności i wzmocnienia ogólnego stanu zdrowia. Najcenniejszym składnikiem topinamburu jest inulina,

Odmiedniczkowe Zapalenie Nerek
Odmiedniczkowe zapalenie nerek jest chorobą nerek i miedniczek nerkowych. W wyniku stanu zapalnego, dochodzi do uszkodzenia tkanki śródmiąższowej nerek i komórek kanalików nerkowych. Najczęściej jest

Mikrobiom jelitowy – nakarm swoje dobre bakterie
Wszelkie choroby zaczynają się w jelitach Hipokrates z Kos.Ojciec współczesnej medycyny Czym jest mikrobiom jelitowy? Mikrobiom (mikroflora) jelitowy to niezwykły i zróżnicowany ekosystem. Może w

CODZIENNE ODŻYWIANIE MIKROBIOMU
Po co w ogóle odżywiać mikrobiom ? czy nie wystarczy dobrze się odżywiać ? 70 % z nas, ma osłabiony mikrobiom, przez co dopadają nas

Podłoże pętli chorób i dolegliwości
Na wstępie chcę zaznaczyć że w żaden sposób nie neguje lekarzy. Wręcz przeciwnie uważam że są oni niezbędni do leczenia, ratowania naszego życia. Bez nich